Vinterland


Lussebullar och ljusstöpning

Igår bakade jag först lussekatter och sedan bar det av till det årliga adventsfikat i byn. Detta äger rum varje år med inledande ljusstöpning som jag bara såg resultatet av.
Fascinationen var stor över gamla fotoalbum

Tönnånger

Nu är jag hemma över helgen. Fick en smärre chock när jag vaknade idag och klev ut i dom enorma mängder snö som fanns där ute. Jag och Pål hade ganska stora problem att komma uppför backen här hemma när vi begav oss iväg till Bollnäs idag. Jag nästan tvingade min lillebror att införskaffa nya glasögon när vi var framme då hans nuvarande har ett mindre skönhets och funktionsfel (= har saknat ena skalmen ett BRA tag). Annars blev det inhandling inför adventsbaket som förhoppningsvis äger rum i morgon medan jag tänkte att resten av dom här hemma skulle skotta och städa. Perfekt!
Strax blir det på spåret och kanske lite glögg.

Promenad

Tog en liten promenad häromdagen när jag var ledig i runt i närområdet
Finns ett stort hus i närheten av där jag bor.
Hittade det jag skulle och vände hemåt
Spatserade förbi expressen som delade skylt med svenska dagbladet.



Parken där jag bor

Där borta bor jag i det rosa huset några små skutt ifrån det stora T:et
Ett sånt här T alltså




Tågtillverkare

Har en fantastisk slapparhelg bakom mig. Gårdagskvällen och natten var dock intensiv med firandet av Erikas nya första riktiga jobb. Vi besökte henne på hennes numera gamla jobb vid rådmansgatan och tog några öl. Nu ska hon inte längre servera öl utan tillverka tåg i Västerås istället. Ok kanske inte direkt tillverka, men det är tåg hon ska syssla med i alla fall . Mer än så har jag inte förstått :) Idag har det inte blivit många knop. Annars har mina favoritsporter börjat på tv för säsongen och därför har jag kollat skidor hela helgen och snart börjar skidskyttet, jiho!

Goodie bags

Igår var jag på utbildningsdag i Solna. Vi gick igenom nästan alla av våra produktserier inom hudvård. Det är inte så några kan jag meddela. En hel dag med information försökte dom proppa in i våra huvuden. Det allra bästa med hela dagen var att jag träffade två härliga arbetskamrater från mitt praktikapotek! Hem som några packåsnor kom vi i alla fall. Helt sanslöst.
När ni läser detta är jag och svänger mina lurviga på salsagolvet vid fridhemsplan. Underbart skoj. 

Minimuffins

Min lediga fredag spenderades alltså med att baka minimuffins! Såhär blev resultatet! Testar att göra ett tidsinställt inlägg, så vid den här tiden imorrn när detta publiceras är jag på utbildning i Solna.

Uppsala

Helgen har spenderats på apoteket, men jag har ändå hunnit med litegrann på sidan av. I fredags var jag ledig så då bakade jag i princip hela dagen lång. Det var längesen sist och riktigt skoj. Köket såg däremot ut som ett bombnedslag efteråt men det är väl smällar man får ta. På kvällen blev det middagsbjudning här hemma. På lördagen drog jag och Johanna till Uppsala för att gå på Kattis och Fredriks utflyttningsfest. Även dom har bestämt att styra kosan till huvudstaden, hurra! Det var riktigt roligt att träffa alla Söderhamnare man inte sett på år och dar.
Angelica var där (dalkulla)
Den enda normala bilden på Andreas som envisades med att göra märkliga poser hela kvällen
Jag käkar min muffin
Några fler
Jag säger ju det
Värden, värdinnan däremot fastnade inte på bild denna gång
Johanna kraxade på

Fixande

Har surfat runt en hel del på bloggar ikväll. Vissa är verkligen helt sjukt kreativa. Snöade in mig lite på bak och kakbloggar. Men det är inte bara kakbak som folk pysslar med därute. Vissa bakar ju såklart, medan andra syr, pysslar, målar, fotar och donar. Jag funderar på när dom hinner med allt detta? Själv har jag problem att hinna laga middag. Jag måste med andra ord bli lite mer effektiv eller nått. Ibland önskar jag verkligen att jag hade ett 8-17 jobb. Imorrn är jag åtminstone ledig och då blir det kakbak för fulla muggar!

Träning

Vaknade upp med träningsvärk från min långpromenad igår. Det måste betyda att det är dags att sätta igång med träningen på allvar. Slut med maskandet. Imorgon ska jag åtminstone på salsa och då får man ju svänga lite på fläsket i alla fall. Var på min första salsalektion någonsin förra veckan och det var verkligen superroligt! Efter jul kanske det till och med blir en längre kurs eftersom jag bara var på en drop-in kurs förra veckan som jag ska återbesöka imorgon.

Tur var väl att jag var ledig igår för idag är det ett verkligt skitväder. Tydligen skulle det snöat idag, men det slutade med slaskregn som vanligt. Nu bär det av till jobbet!

Ledighet

Idag var jag ledig. Helt underbart fint väder har det varit även. Tog en promenad i solskenet för att leta efter den närmsta återvinningstationen. Någon sådan hittade jag aldrig men det gjorde inget för det var så fint väder! Kanske borde jag ha studerat kartan lite bättre men bättre lycka nästa gång helt enkelt. Nu väntar jag på Therese som jag ska bjuda på middag ikväll. Det blir lite thai inspirerad mat med kyckling, jordnötssås och äpplen! Smarrigt som attan. Hoppas hon tycker detsamma.

Tv & PS

Jag har så smått insett att jag klarar mig ganska fint utan tv. Jag har inte levt med tv på över 1 år och har nu plötsligt en igen. En som mest bara står där, svart och tom. Har inte behovet längre. Följer inga serier alls faktiskt. Däremot är min dator min drog istället som nästan jämt är påslagen. Tv:n behöver jag i princip bara när det är dags för sport. Som t.ex. världscupen i längdskidor eller skidskytte eller nått annat roligt. Tänkte för en stund att jag skulle köpa mig en sån där plattv. Men jag tror jag skjuter på saken, min lilla radiomarelli fungerar alldeles utmärkt. Vi har ju hängt ihop sen jag var 16:)
Annars måste jag bara tillägga att vi bytte datasystem på jobbet idag till PS. Alla apotek ska byta tillslut så det är bara att förvänta sig att det tar hundra miljoner år att få ut sina läkemedel när man besöker ett apotek sen. Detta eftersom dom har gjort ett system som arbetar i snigeltakt och som är långtifrån bra. Har varit ett virrvarr med människor och grejor över hela apoteket idag. Jag bävar för den dagen det kommer någon med 8 pappersrecept...

Höstbilder


Lite bilder ifrån helgen. Toppenväder i lördags. Älskar hösten.