Århus


Har tagit mej en tripp till Danmark! Hær hælsar jag på Henriette, min danska au pair -kompis som jag inte træffat på 5 år!! Anlænde igår och dagen har spenderats i Køpenhamn som visade sig vara en mkt mysig stad. Nu har vi precis kommit till Århus dær hon bor. Blir nog toppen! Danska ær verkligen inte ett lætt språk har jag upptæckt, men nu har jag kommit in i det lite bættre iaf!;) I USA snackade vi bara engelskamed varandra men hær provar vi med våra modersmål. Mitt favoritord æn så lønge ær: kartoffel. Klockrent.




Visum


Äntligen kom beskedet!! Positivt var det också vilket betyder att jag får komma in i Australien som planerat. Dom var snabbare än vad jag kunnat hoppas på vilket ju var positivt. Nu är det alltså snart dags att skriva packningslistan och damma av resväskan. Det som saknas just nu är min dator som jag hoppas kommer hem från verkstaden illa kvickt. Eller ännu hellre att jag får en sprillans ny. Det skulle ju vara något.

Nej nu är det dags att ladda inför två ytterligare arbetsdagar på tönnebro innan jag ska vara långledig. Detta innebär en hel helgs ledighet plus några dagar till. Jo det är sant.


Byfest



Årets festlighet i min by är avverkad, nämlingen byfesten. Lördagen kanske inte bidrog med det bästa vädret men humöret  var i alla fall på topp. Lotterier, tävlingar och underhållning avlöste varandra. Framåt kvällningen bytte vid den öppna himlen mot snickarboden där vi fick musikunderhållning av de många talangfulla musikerna i byn. Jag insåg att jag knappt känner igen folk som är bosatta i den här byn och än mindre sommarstugeägare. Men jag kan ju trösta mej med att dom inte kände igen mej heller. Skönt. Musikunderhållningen och sällskapet var i alla fall så trevligt att vi blev kvar till sist vilket innebar nästintill morgonkvisten. Jag var alltså inte alltför pigg idag när alla andra låg kvar i sängen och jag skulle iväg och jobba. Men det var det värt.




Det var 20-års jubileum med hattema



Lillebror



Delar av husbandet



Mera husband










Sägensafari


Igårkväll var det dags för sägensafari ute vid knupbodarna. Klockslaget som gällde var 22 och det hade hunnit bli skumt när vi skulle bege oss ut. En aning för många var vi väl (det nämdes ett flertal gånger) men det gick bra ändå;) Vi delades upp i 3 grupper och vi hamnade i den sista gruppen (mamma, faster och jag). Det berättades en del skrönor/sägner innan det var dags att bli guidad ute i skogen av "Smepär". Leran nådde upp till fotknölarna men jag behövde inte ångra att jag inte tagit stövlar - för jag äger inga ändå. Vi begav oss alltså iväg in på den leriga stigen. Det dröjde inte länge innan ett flertal figurer dök upp i skogen och skrämde oss. Allt från näcken, troll, huldra, vittror och jättar. Hur märkligt det än må låta så var det otroligt underhållande och spännande. Man blir faktiskt rätt överaskad när det helt plötsligt dyker upp ett troll bakom ryggen. Åsa och mamma instämmer säkerligen i detta eftersom de gallskrek när den sista snubben dök upp och skulle skrämma dom. Han kunde inte ens hålla sig utan blev tvungen att stämma in i mitt skratt när dom båda rusade ner för backen gallskrikandes :D

Efter detta fick vi en macka + varm dryck i en av de byggnader som tidigare varit ladugård. Hela grejen var väldigt udda men jag är mycket nöjd att jag gick. För det var det värt! Detta anordnas alltså av Kilafors teaterförening och dom levde in sig i sina tilldelade roller riktigt ordentligt. Dom som bor i närheten borde verkligen ta tillfället i akt och gå på detta.

En dålig dag


Ruttet humör hade jag igår. Var inte så roligt att komma tillbaka till jobbet. Även om Felix var världens gladaste och sötaste. Det hjälpte inte. Tyvärr.  Vädret var kasst och jag var ruggigt trött precis hela dagen. Som vanligt är det mina nära och kära som får ta skiten. Kanske berodde humöret på att det dröjer många dagar innan jag är ledig igen. Ruskigt dålig planering från min sida då jag borde insett att jag faktiskt behöver ledigt ibland. Det är så skönt att det är sista sommaren med sommarjobb, efter 10 somrar är det snart över. Ofattbart. Problemet är att jag tycker redan att det borde vara över, jag tycker jag borde vara ledig redan nu. Inte sen. Dessutom visar det sig att det krånglar med visumansökan, inte skoj alls. Hoppas verkligen att jag hinner få visum innan jag åker. Annars vet jag inte vad jag ska ta mej till i höst.

Näe nu är det dags att rycka upp sig. Jag känner på mej att det kommer att bli en bättre dag idag.


Helsingfors del 3


Det tar aldrig slut på bilder. Turistande i helsiniki. Marknad. Fika. Nepalesisk restaurang och vindrickande med havsutsikt.










marknad









Nepalesisk restaurang









Helsingfors del 2


Här kommer fler bilder från bl a Sveaborg.










 

Dom hade en massa hål i väggarna på sveaborg














Kanoner hade dom även



Kungsporten




Båten åkte nära



Helsingfors del 1


Helsingfors var underbart och visade sig verkligen från sin bästa sida med toppenväder hela helgen! Otroligt vacker stad och var inte alls som jag kommer ihåg den. Kan bero på att det var gråmulet och snöstorm sist jag var där. Vi hade en utmärkt guide som visade oss vilken ö vi skulle se fästningen sveaborg. Det visade sig vara en helt annan ö men vi kom ju trots allt dit:P Hon lärde sig nog en hel del om sin egen stad på samma gång!
Jag agerade paparazzi under helgen och har därför en del bilder på lager. Här kommer de första.






Gissa om jag har ett antal bilder på dessa brudar




Picknick vid havet











Kära finne










En cool snubbe som ville vara med på bild




Finnelandet



Imorrn bär det av! Blir en helgpaus här på bloggen för en massa äventyr på andra sidan östersjön. Som jag längtat. Ciao.


Ut i spåret


Skönt att komma hem lite tidigare än vanligt idag. Hade den bästa arbetstiden idag så nu är jag hemma. Min numera personlige tränare(?) säger att vi måste ta en sväng ut och springa idag. Det var alldeles för många dagar sen sist och jag önskar det redan vore över. Men när det väl är över känns det kanoners. Tur är väl det.





Lägg märke till att jag lyckades få med skottkärran också





Segt



Ännu en dag på jobbet. Rutinerna börjar sitta lite bättre så det gick väl lite smidigare idag. Men inte var det kul för det.  Verkar som att jag ska byta bort mina sista 4 dagar i augusti eftersom jag råkat dubbelbokat mej på mina två jobb. Men jag jobbar hellre på mitt andra jobb så det blir bra om jag blir av med dom där 4 dagarna. Just nu har jag nedräkning inför Helsingforsresan i helgen då det är dags att träffa finnen igen och R för den delen som jag inte sett på en stund. Jiho.
 


Jag hade rätt


Visst hade jag väl rätt när jag tyckte att det var onaturligt kort reparationstid på datorn. Den hängde sig efter 10 min. Lovely. Jag avskyr den där datorn. Minst sagt. Den förpestar min tillvaro. Det blir en tur till elgiganten mkt snart igen. Suck. Inte gör den saken bättre att det var en skitdag på jobbet. Nu ska jag sova för att försöka vända på humöret tills imorrn.





Datorhaveri


Ska hämta min dator såhär en sväng före jobbet. Sen har jag 8 timmars jobb framför mej på mitt favoritjobb. Not. Men jag skulle nog inte klara något av mina två jobb en hel sommar, så det är faktiskt skönt att varva dom båda. Tro det eller ej.

Min dator är alltså sjuk igen. Jag tyckte den blev klar onaturligt fort denna gång eftersom jag fick vänta 2,5 månad förra gången. Är lite skeptisk till om den verkligen har blivit frisk. Känns verkligen inte som det. Men man ska aldrig säga aldrig antar jag.


Dagen efter


Skulle kunna lägga upp en sisådär 100 bilder av gårdagen men jag har inte riktigt orken. Det finns att ta av om man säger så. Dagen har varit seg idag, tog en sväng till IKEA där det blev lite inköp trots att jag inte kommer att ha ett hem i Sverige under resten av året. Vädret har inte varit det bästa under dom här dagarna och så jag lägger upp en bild av hur det såg ut för en stund sen.







Rockweekend


Dagen inleddes med att jag äntligen fick iväg den där förbannade visumansökan som har plågat mej i ett antal veckor. Jag hoppas innerligt att jag har kryssat rätt i alla rutor och att alla papper som skulle skickas med verkligen kom iväg. Blir spännande att se hur det kommer att arta sig.

Sedan fortsatte det med grillning och en hel del ölande uppe på torpet. Inte för min del dock för jag hade tagit på mej den angenäma uppgiften att vara fyllechaffis. Det brukar vara en intressant uppgift då man får se och höra en hel del roliga grejor. Så även denna gång. Ännu roligare lär det väl bli i natt kan man tänka sig.





Grillmästaren är igång




Man skulle kunna undra vem som egentligen är fyllechaffis?





Suddigt värre




Vissa hade det härligt i badtunnan




Och imorrn fortsätter rockweekendäventyret



Lugn och ro


Idag var en tråkig jobbdag. Inte alls munter efter denna. Är ensam hemma igen eftersom mina föräldrar befinner sig långt norrut någonstans (arvidsjaur, sollefteå eller liknande) och resten är på rockweekend. Ganska skönt ändå. Imorrn ska jag alltså hänga med katten och det ska bli en lugn dag utan jobb. Lovely.

Ensam


Kom precis hem från jobbet. Upptäckte att jag var helt ensam här hemma. Inte ens den där lilla kattrackaren är här. Riktigt mysväder ute idag. Tror jag ska pyssla lite i köket strax med spotify på högsta volym. Eller kanske läsa lite. Så härligt att vara ensam ibland. Min favoritsyssla när jag var liten, att vara just ensam. Trivs fortfarande otroligt bra, alldeles ensam.


Trött så trött


Jag borde egentligen sova. Egentligen. Igår var jag så trött att jag gick och lade mej med kläderna på. Glömde liksom bort att jag hade dom på mej. Jag är inte riktigt med alla gånger har jag märkt. Sen kan jag inte sluta lyssna på Anna. Jag är helt såld på hennes musik. Mer än någonsin. Det börjar nästan bli töntigt.

Tribute to Linn. Shoreline. Black sunday afternoon.
Få av många.





Anna Ternheim


Var på Anna Ternheim idag i Freluga. Helt underbar konsert som var värd vartenda öre. Om jag var ett stort fan före är jag ett ännu större nu.




Härlig picknick i solen innan




Martin Stenmarck i vit hatt var där och lämnade en
ljudanläggning efter att den första pajat en timme innan konsterten







Kattis var på plats





Underbara Anna med sitt band





Det var fler som gillade henne






Såhär glada och nöjda var vi efteråt!




Ljusterö


Hemkommen från skärgården. Faktiskt redan i fredags men jag har inte orkat uppdatera utan pysslat med annat istället. Det var i alla fall dagar fyllda av bad, cyklande, båtar och att bara vara. Härligt. Sen tog jag waxholmsbåten hem vilket verkligen var värt det. Underbart vacker färd på lite över två timmar mot strömkajen. Ca 1,5 timme i stockholm slutade med att jag blev 3 toppar rikare. Tur att jag inte besöker huvudstaden oftare.






Rastaborgs pensionat






Waxholmsbåten




Huvudstaden


Underbart härligt med  mkt utomhusjobb sånna här varma dagar! Brännan blir väl inte den snyggaste men det får man ta. Imorrn bär det av till Rastaborgs pensionat i Ljusterö och så hinner jag se lite av skärgården innan det bär av till huvudstaden igen på fredag. Jag hänger där mkt nuförtiden! Inte alltför långa stunder däremot:)

Annars har det inte hänt mkt. Förutom att jag äntligen har lyckats leta reda på mina löparskor som sen lillebror har tvingat mej att använda. Träningsvärken var inte mild.

Ja just ja, bettskenan är hemma nu. Jag ser inte klok ut i den och kan absolut inte prata ordentligt. Tandläkaren tyckte jag kunde ha den dagtid ibland också. Don't think so. Sen fick jag världens fulaste ask att ha den i. Jag tycker åtminstone dom kunde ha kostat på ett snyggt etui när man lägger ner så läskigt mkt pengar på den där plastbiten. Den ser ungefär ut som en sån där ask som man hade maggot i när man pimplar, förutom att denna är rektangulär.

Här kommer några bilder från huvudstaden sen sist jag var där.