Underbart slapp dag


Idag kom Anneli på besök och vi har spenderat hela långa dagen på stranden. Underbart härligt väder och så varmt i vattnet! Det blev en massa skitsnack och bara slappande.









Tönnångersjön





Effektiv dag


Igår var det full rulle! Felix och jag drog till grönan. Jag har upptäckt att jag inte tycker det är så roligt med nöjesparker längre. I alla fall inte när det gäller karuseller som snurrar, herregud vad yr jag blev. Självklart  var det exakt det som Felix tyckte var absolut roligast! Det blev hemfärd precis i lagom tid, dvs. innan jag hade kastat upp något olämpligt. Sen blev det tåget till Ockelbo för att gå en sväng på marknaden. Jag ska nog börja gå på den marknaden på kvällen istället. Det var helt perfekt: lite folk och lagom temperatur vilket resulterade att vi gjorde vändan fram och tillbaka på rekordtid! Jag fick med mej det viktigaste hem som naturligtvis var strumporna. Var hittar man annars 14 par strumpor för 100 spänn? Nej jag tänkte väl det. 

Gårdagen ledde till att mina fötter mår riktigt dåligt idag vilket betyder att de är täckta av båda skavsår och blåsor efter allt promenerande längs strandvägen, djurgården, marknaden och överallt annars i fel skor.

Ännu mer förvirring


Visumförvirringen fortsätter. Idag hittade jag själva ansökningen, 22 sidor kort var den och det får bli kvällslektyren helt enkelt. Massor med papper att fixa men det ska nog ordna upp sig, till slut.

Imorrn bär det av till huvudstaden. Lite gröna lund och sen lika fort hem igen.


Vägarbete


Underbart väder idag. Tog en lång cykeltur, kanottur och promenad med Felix. Blev även årets första dopp för min del. Vet faktiskt inte varför det har dröjt så länge med det just i år. Just nu är jag i alla fall helt slut efter en lång arbetsdag.

Annars hackar det sig framåt med visumansökningen. Har varit en hel del förvirring kring detta då jag inte kommer att söka samma visum som tidigare. Handledarna i australien hade ingen koll på vad jag skulle söka för visum men nu verkar det ha rett upp sig. Krångel minst sagt.



Såhär ser det ut så lång ögat når hemmavid



Pappa betalar


Märker att jag verkligen varit aktiv här på sistone. Jag skyller på att man har så mkt mer tid när man jobbar! Då slipper man det där pluggandet när man kommer hem. Underbart! 

Dessutom har jag blivit sjukt motiverad när det gäller matlagning! Letar recept som en galning på nätet. Det är så mkt roligare när man slipper tänka på att hålla ner kostnaderna. För här är det ju nämligen så att det är pappa som betalar :) Synd bara att jag oftast har tröttnat när det är dags att handla maten. För butiken ligger ju tyvärr inte runt hörnet. Planering planering. Sen har jag en fransyska som aktivt har försökt lära mej laga mat i en sisådär 4 år. Hon är mästerlig och jag är långt därifrån, men så länge det är kul kan man fortsätta!




Midsommarfirande


Igår var det dags för första jobbdagen med Felix vilket innebar midsommarfirande på kvarnudden. Felix ville för första året vara med och dansa och tyckte att det var superkul! Han kunde ha fortsatt i oändligheten men tillslut blev det iaf fika och tipspromenad.





Dans för fulla muggar






Är ett stort fan av denna rättframma brud





löparskor






Såhär kul kan man ha på en förfest


Fyra dagars oväntad ledighet har varit mycket välkommet. Har hunnit med en hel del viktiga saker som t.ex. att sova tills jag vaknar, välja vad jag vill äta till frukost, kramat katten och en hel del annat. Fysisk trötthet är något jag saknat och absolut haft för lite av den senaste tiden. Detta har resulterat i att jag somnat på soffan två dagar i rad nu vilket är ett bra tecken. Fast löparskorna har jag ännu inte lyckats leta fram den här sommaren. Har vi tur så kommer dom fram i helgen.



4(4) nyanser av rött - no more






















Erika i Bolivia


Har helt glömt bort att jag skulle lägga upp länken till Erikas blogg som hon kommer att skriva i under sommaren. Där kommer hon och Anna att skriva om sitt projekt i Bolivia som dom utövar under ca 7 veckor.
Bloggen hittar ni
här.


Grön lera


Shit vad lite bättre väder gör skillnad! Idag har det varit full fart hela dagen och snart är trädgården fixad. Dessutom var jag till en mkt trevlig tandläkare i Söderhamn för att bita i äcklig grön lera som fastnade i hela munnen. Synd att han inte gav mej någon rabatt på bettskenan som är förvånansvärt dyr vilket betyder att det kommer att kosta skjortan. Tandläkaren var mkt nöjd med att jag på egen hand insett att jag behövde en sådan, han gillade att man ställde egen diagnos helt enkelt. 

Nu är det dags för U21-EM:  Sverige- Vitryssland. Jiho.

Tröttnar


Jag har upptäckt att jag har en tendens att tröttna på grejor. Som idag när jag skulle kanthugga, har inte ens lyckats göra hälften och nu sitter jag här. Illa. Mest var det nog för att det var så otroligt snett från början att jag tror det blir riktigt svårt att få rakt och fint. Därav tröttnandet. Vädret är inte heller klockrent, borde vara strålande sol tycker jag. Katten borde komma och heja på och jag borde städa mitt rum också. Shit. Det var något jag också tröttnade på häromdagen, så allt är halvfärdigt. Jag gillar egentligen inte halvfärdiga grejor, men jag har en otrolig talang för att skapa sånna grejor.

Imorrn bär det av till staden där det är dags att införskaffa sig en bettskena. Skoj.

Sommarens första utgång


Gårdagskvällen bjöd på sommarens första utgång i söderhamn. Förfesten var nog ändå det roligaste även om kvällen inte blev så tokig ändå. Det hade nog också betydelse för den sega dagen idag på tönnebro. Jag hade tänkt lägga ut lite bilder som jag lyckades fota igår. Problemet är dock att mina grejor fortfarande är ouppackade och mitt rum ser ut som ett bombnedslag och därför är kamerasladden på vift. Att mitt rum verkligen inte ser klokt ut  kan bekräftas av min far som råkade öppna dörren till rummet idag och fick sig en liten chock.

Imorrn är det fortsatt jobb på tönnebro och jag hoppas att det blir mer att göra samt att mina fötter börjar vänja sig. Dom protesterar en hel del just nu. Tar några dagar innan man vänjer sig eftersom man som student oftast sitter på rumpan och inte använder sina fötter särskilt mkt ;)

Flytt och tentor


Jaha, då hade man flyttat i regnväder återigen. Den här processen gick däremot lite smidigare än sist så det var skönt. Sen jag kommit hem har jag hunnit med att krama katten, packa upp (ok bara en liten del), valt tapeter, sett på lillebrors nya lägenhet,  lämnat släpvagn, hälsat på faster och kollat på division 6 fotboll i hällregn. Men har man inte tv6 så får man kolla på den fotboll man har tillgång till helt enkelt.

Nu har förresten alla mina tentaresultat kommit in och det här innebär att jag ALDRIG mer behöver skriva en tenta! Jippie! Imorrn är förresten början på mitt långa sommarjobbande. Hej å hå.


Överdos


Det lär ju inte finnas nått som är tråkigare än att flyttpacka och flyttstäda. Det känns som att jag har fått en överdos av detta den senaste tiden. Just nu ser det verkligen ut som ett bombnedslag här eftersom jag alltid börjar med att t.ex. packa kläder och sen tröttnar jag och fortsätter med köket. Därför är ALLT halvfärdigt här.

Har varit en sväng på stan som omväxling. Det blev lite shopping av träningskläder inför allt joggande i sommar som jag verkligen hoppas blir av. Det är knappast min favoritsyssla men det finns ju ingen spinninghall därute så vad ska man göra liksom. Bara att snöra på sig dojjorna och sticka iväg.


Examensfest o ingen röst


Igår var det dags för examen för min gamla klass. Dagen började med redovisningar av examenarbetena de utfört på morgonen. Därefter gick jag och skrev tenta och sen var det dags för ceremoni i universitetsaulan och sen direkt iväg till examensmiddagen. Väl där var det dags att vara sånganförare och idag vaknade jag med att min röst var helt totalt borta. Jag får bara fram ett väsande ljud. Hade kanske kunnat ana det när jag redan under dagen igår hade fått en märklig röst.
Vädret och festen gjorde inte saken bättre. Nu ska här vilas.





Klassen




Den färdigutbildade finnen + finsk pojkvän










Rebecka, Fredrik och finnen



Pernilla och moi




Sara och Anna





AstraZeneca


Idag var vi på besök hos AstraZeneca i Södertälje. Detta innebar att bussen avgick från BMC 7.30 på morgonen. Väl där väntade namnskyltar, en macka + kaffe och tydliga instruktioner om det mesta. Vi satt i en väldigt bekväm föreläsningssal och lyssnade och lyssnade och lyssnade tills öronen nästan trillade av. Sen fick vi gratis lunch i deras snygga matsal, där vi hade reserverade bord och sen fick man lämna in maten på ett automatiskt rullband, haha. Jag var då helt fascinerad.   Efter lunch var det dags att lyssna lite igen, dock till lite mer lättsamma föreläsare tack och lov. Efter det var det fika. Känns som att jag bara har ätit när jag var där. Men det var helt ok faktiskt, trots att vi inte fick kolla på produktionen alls. Dom är ju lite hemlighetsfulla på det där stället. Minst sagt.

Nu väntar jag på finnen som är påväg hem från BMC efter att ha redovisat sitt examensarbete. Sen ska vi hänga lite med tjejerna från gamla klassen. Har ju inte ens träffat alla sen dom har kommit hem från sina exjobb!




Halsont


Helgen har passerat och det blev lite för många öl och lite för mkt sol för min del. Igår såg jag ut som en kokt kräfta och jag som nästan aldrig har bränt mej av solen i Sverige. Jag vet inte vad som hände ärligt talat. Kan kanske ha något att göra med att jag inte orkade pallra mej iväg och köpa solkräm i söndags pga alldeles för många öl kvällen före. Dessutom vaknade jag med ont i halsen, vilket ju inte alls passar just nu då min röst måste vara tipptopp på fredag. Då ska den nämligen användas som sånganförare på min gamla klass examensfest. Det blir nog otroligt skoj tror jag, så nu hoppas jag bara att min röst också vill vara med då. Annars kan det bli jobbigt.


Sitter just nu och väntar på finnen som snart kommer att anlända till Uppsala. Hela fyra dagar ska vi pola ihop, det kommer att bli alldeles kanon.

Nedan är lite bilder från helgens födelsedagsfirande.



Anna och Maria









Jag och Marie