Australien nästa!!

Nu är det klart!! Jag drar till Australien i februari! Var på intervju förra veckan och det slutade med att ett brev damp ner i brevlådan igår med beslutet. Det blir Murdoch University i Perth under ett år! Ska bli så himla kul och jag är hur glad som helst!
Rebecka fick faktiskt samma universitet som jag och vi har en kursare till i Perth samt en i Sydney.


image111

Perth!






Innebandy

Trodde att jag skulle bli sittande med ekonomin hela dagen, men eftersom jag inte hade något facit var det ganska svårt att få nått alls gjort faktiskt. Därför blev det ett break med innebandy på fyrishov, toppmatch i elitserien mellan Storvreta och Warberg. Riktigt kul match faktiskt men det slutade tyvärr med att Storvreta förlorade.
Annars var det skoj att göra nått annat för omväxlings skull. Det enda som var dåligt var kaffet. Till och med värre än på skolan och då är det illa.

Eftersom jag har fått tag på facit nu så ska jag plugga resten av kvällen....skoj skoj.




43

I fredags var det äntligen dags för utgång igen. Var alldeles för längesedan sen sist! Det blev en tur till Birger där kön tog alldeles för lång tid. Vi fick lite kaffe medan vi väntade, dom passade på att fjäska så att man inte skulle gå därifrån. Annars är det paraplyer dom delar ut när det regnar. Men man ska väl inte klaga antar jag för det är ett litet ställe dit alldeles för många vill komma in.
Kul var det i alla fall när vi väl kom in. Humöret var på topp (konstigt nog).

Lite kort sen helgen, det här var dom enda normala jag kunde hitta eftersom jag fick för mej att göra grimaser på nästan alla. Det här var innan jag fick den idén.....



image109
     

image107

Lisa och Rebecka

Lördagen blev lugn och idag är det dags att sätta sig ner och börja plugga igen. Har faktiskt plöjt igenom en del redan, blev ju så glad när jag vaknade och fick vrida tillbaka klockan en timme så då klev jag ju faktiskt upp i skaplig tid ändå=) Hade totalt glömt bort det där så det kom som en trevlig överaskning!

Annars mals det på rätt bra i skolan. Långa dagar och en massa föreläsningar som man någon gång i framtiden förhoppningsvis har relativt bra koll på. Vi får väl se hur det blir med den saken. 43 styckna är dom i alla fall dom där föreläsningarna....

Tavlor som tapet?

Grannen under mej har problem. För det hörs ett ständigt spikande därifrån hela tiden. Eftersom jag inte har nått annat för mej än att fundera ut vad som försiggår där så har jag kommit fram till några tänkbara alternativ:

- Han extraknäcker som snickare
- Han har beslutsångest om var tavlan ska sitta och ändrar sig därför ideligen
- Han tapetserar med tavlor
- Han gillar IKEA-möbler (fast dom kanske man oftast skruvar ihop?)
- Och där tog idéerna slut...


Man får inte ens spika i väggarna här. Så han har ju brutit mot reglerna ett antal gånger om man säger så.
I studentrum måste man ju hänga upp sina tavlor i sånna där snygga fiskelinor istället.


(Det här inlägget var ett dåligt försök att smita från pluggandet ikväll)




Lillebror på besök

Helgen har varit lugn. Lillebror har varit här sedan i fredags och åkte precis hem. Man kan säga att denna helg har präglats av bio och shopping. I fredags såg vi The kingdom som var en mkt bra film. Den var baserad på en verklig händelse och även om ibland "amerika räddar världen" -temat sken igenom lite ibland så gjorde dom sitt bästa för att försöka undvika detta. Det var mycket skjuta men även en hel del humor vilket inte är alltför vanligt när det gäller blodig action. Men det var helt klard sevärd och man hade fått sig en liten tankeställare efteråt.
Lördagen ägnades åt shopping hela dagen. Det blev en hel del, även om jag tyckte att jag höll i slantarna relativt bra. Köpte däremot ett par jeans som jag inte vet om jag kommer att kunna knäppa igen senare. Hur smart det var kan man ju fundera på. Lillebror köpte i alla fall mycket mer än vad jag gjorde.
Lördagskvällen var det inte tänkt att det skulle bli någon bio. Men sen hade Anne hört bra kritik om filmen Hairspray som vi hade tänkt se i fredags. Så då var det bara att bege sig iväg igen. Fast först fick vi en dansshow av några ungdomar som gick någon danslinje, försökte ta en bild på dom men det blev så suddig och hemsk så man ser ingenting på den. Lite udda grej att göra före en film sådär men dom var ju duktiga.
Hairpsray MÅSTE man i alla fall se! Den är något utöver det vanliga, musikal med humor! Det bästa med filmen är nästan John Travolta som spelar en tant och springer alltså runt dansandes och sjungandes i klänning. Bara det gör ju filmen värd att se!


image104

Körhelg

Efter fredagens tenterande var det äntligen dags för körhelg på lördagen! Vi fick skjuts ut till Rasbo Kils bygdegård, mitt ute på landet och det var ändå inte så långt ifrån själva stan.
Lördagen började alltså med repande, massor av repande!

image94
Kören!


Efter 7 timmars nästan konstant repande var det äntligen dags att sätta fart med middagen.
Temat för året var film, vissa hade verkligen gått in för detta. Tyvärr hade min tentaångest tagit över alla mina idéer så det blev inte så mkt utklädnad för min del. Men tur då att andra hade varit mer seriösa.


image95

Merry, snövit och pippin, är dom inte söta!


några andra som hade fantasi!

image100

Kattis och snövit!

Det var i alla fall full fart på partandet och vissa gick inte och la sig förrän långt in på småtimmarna, undrar vem det kan ha varit?=)

image101




Såhär skoj hade vi! Synd bara att trädet i "skogen" visade sig vara ett äppelträd i en trädgård....

Efter alldeles för lite sömn blev det faktiskt lite repande på söndagen, gick väl sådär men det var iaf klart godkänt.
Kul var det iaf och jag längtar redan tills nästa körhelg!=)







Pluggtider

Så fruktansvärt tråkigt det kan vara att plugga. Idag var jag på frågestund med vår förvirrade föreläsare. Han gjorde bara saker ännu svårare att förstå. Spelar ingen roll att han är rolig och charmig, jag gillar inte hans sätt att föreläsa och förklara på ändå. Fattar inte hur det här ska gå. Två dagar kvar och paniken har fattat mej i ett järngrepp.
Riktigt tentaplugg är inte skoj, man hetsar in den kunskap som man inte hunnit med att få in tidigare. Detta leder till en otrolig stress, det känns som att man måste plugga dygnet runt. Man varken äter eller sover ordentligt på en vecka. Däremot tar man kaffe i överdos efter överdos. Godis är också något som överdrivet konsumeras, idag gjorde jag däremot det fatala misstaget att köpa naturgodis. Det har nämligen börjat ila i mina tänder efter allt godisätande den senaste veckan. Därför tänkte jag vara lite nyttig och köpa lite salt snacks. Men det här är inget jag kan rekommendera för tentapluggande individer då SOCKER faktiskt är det enda som hjälper. I brist på annat har jag ändå smällt i mej nästan hela påsen och känner mej lagomt illamående. Detta påminner mej om att jag har missat att äta middag idag.
Man blir verkligen förvirrad av att ha såhär mkt i skallen. Häromdagen stoppade jag in korken på vattenflaskan i munnen av bara farten då jag trodde att det var den sista biten morot som jag hade haft med mej :S


Shit vad jag längtar till fredag eftermiddag.

Filmstjärna för en dag

Idag var det dags att bege sig till BMC igen med kaffetermosen och miniräknaren i högsta hugg! Men idag var det lite mer action iaf, för rätt var det var kom det förbi en tjej som frågade om vi ville ställa upp som statister i deras film som dom spelade in på nedervåningen. Snälla som vi var ställde vi såklart upp. Jag hade tänkt mej nått lugnt som att sitta och dricka en kopp kaffe eller nått. Men det slutade med att vi sprang som galningar i korridoren, fram och tillbaka. Rätt skoj ändå, vet inte riktigt vad det var för film dom skulle göra. Men det var skönt att få en pluggpaus, om än annorlunda. Det är däremot inte lika ofarligt som man kan tro att agera statist för sista scenen slutade med att jag fick en bok i skallen. En varning från min sida om det var någon som hade tänkt sig en karriär inom detta.


Nu skall här pluggas lite till för man kan ju aldrig få nog av det goda ;)



Godnatt

Kom precis hem från skolan och nu ska jag ta en liten paus innan det är dags att sätta igång med plugget igen. Deprimerande att sitta på skolan en lördag och plugga, men tiden gick ändå fort och det var inte lika segt att plugga som jag hade trott att det skulle bli. Alltid positivt.
Otroligt trist väder ute så man längtar inte ut heller som man brukar när man sitter instängd på skolan. Men trött i skallen blir man iaf av plugget så snart ska jag ta mej en liten powernap. Har ju redan blivit tant, brukar sova middag oxå när jag hinner. Det är mkt underskattat!

Igår var jag iväg och köpte mej en mobil! Så jag kommer väl att leka med den ikväll kan jag tänka mej, efter pluggandet då såklart!=) Spännande lördagskväll med andra ord, men skööööönt att ta det lugnt.

Nej nu ska jag sova, godnatt!





Kanelbullens dag

Idag pallrade jag mej iväg till frissan! Inledde dagen med detta och tyckte att det var mycket trevligt att frisören knappt pratade med mej. Jag somnade nästan i stolen. Det var himla trevligt att bli fräsch i håret också. Eftersom det kom en beställning enda från Finland om resultatet så kan detta beskådas nedan:




image93


Idag har jag även varit på födelsedagskalas hos Kattis som fyller år idag! Detta betyder att jag har fikat tre gånger och tanken på fika får mej att må illa just nu. Jag har inte fikat lite heller vid varje tillfälle, men jag menar är det kanelbullens dag så är det!!
Nu ska jag göra färdigt min matlåda och hoppa i säng eftersom jag har en låång pluggdag framför mej imorgon....


Boländerna

Efter en ganska lam labrapportsredovisning och lite labrapportsskrivande var det äntligen dags att sätta sig på bussen för att ta en sväng till boländerna och inhandla en ny mobil. Elgiganten blev första stoppet där en väldigt ivrig försäljare babblade på om allt och inget. Efter en stunds funderande och vägande av för och nackdelar bestämde jag mej för vilken mobil jag ville ha. Då säger såklart försäljaren att den modellen hade dom tyvärr inte på lager idag men att den skulle komma in imorgon så då var det BARA att komma dit igen. Vaddå bara?! När ska man ha tid med detta? Jag vandrade iaf vidare till Onoff men där visade det sig att den nästan var 700 spänn dyrare (hur nu detta ens är möjligt) så därför blev det ingen mobil idag. Jag som hade längtat så. Det blev en tur på IKEA istället där jag åtminstone fick tag i en kavel. Uppsalas IKEA är ju knappast känt för att ha välfyllda hyllor men idag hade dom minsann en kavel. Så nu slipper jag baka ut pizzadegen med glas. Det blev såklart en hel del annat kraffs oxå när jag ändå var där. Men fikat var ju ändå viktigast, vissa hade ju enbart följt med för detta.

Förvirrad del 2

Vet inte när detta alzheimerstillstånd ska släppa taget om mej. Tänkte lämna in stipendieansökan idag, visade sig att jag hade tagit fel på dagar och att det numera var försent. Surt.
Häromdagen trodde jag att jag hade tappat bort mitt passerkort till skolan, visade sig dock att det ändå fanns i plånboken fast jag hade tömt den på kort en gång. Någon dag före det tappade jag bort mina handskar, åkte och köpte nya. Sen kom jag på att man kanske kunde kolla upphittade saker på skolan och där låg dom, smart drag.
Jag tror att jag har för mkt att göra så att jag är förvirrad jämt. Mer än vanligt alltså och det är ju sådär lagomt roligt. Men jag ser tendenser hos andra också så det borde ha att göra med mängden skolarbete. Om inte så är det ju allvarligt, kanske borde ta och tillverka ett piller eller nått som kan hjälpa mej. Men idag på lab satt vi istället och kollade viskositeten på en substans. Det gick ut på att klocka en vätska från ett streck till ett annat, 24ggr om man var skicklig annars kunde det sluta med ett oändligt stort tal. Tur att jag hade talang för det hela annars hade jag nog blivit riktigt less, så det är kanske min framtida karriär? Otroligt tråkigt var det i alla fall. Lite roligare var det dock häromdagen när vi fick tillverka lokalbedövningskräm!=)

Idag borde jag förbereda morgondagens labredovisning, skriva på en annan labrapport, läsa två kapitel i ekonomin, göra uppgifter till dessa samt göra självtesten på nätet. Hur mkt av detta jag kommer att få gjort är en annan femma.

Schulmanbröderna

Min favoritsysselsättning här på nätet är numera över. Båda Schulmanbröderna har lagt ner sina bloggar och det är sorg i mitt hjärta. Vad ska jag nu ta mej till? Får försöka hitta nått nytt att underhålla mej med förutom alla andra bloggar jag följer då, men dom här var ju i särklass dom mest underhållande.

Jaja, för övrigt är jag grymt sugen på att klippa av mej en bit av håret och inhandla en ny mobil (nej jag har inte köpt någon än). Förhoppningsvis sker båda denna vecka.
Har även lyckats med att lämna in australienansökan, närmare bestämt i torsdags. Så nu sitter man bara här och väntar på ett besked som verkligen inte kommer än. Lite läskigt var det ändå att släppa ner brevet i brevlådan. Ligger mycket arbete bakom och ändå vet man inte om man får åka. Men nu kan man liksom inte göra mer. Allt som kunde göras är gjort.