facebook

Solen skiner och regnet öser ner, ja detta väder säger bara jag.
Ikväll blir det myskväll med mej själv, bangat fest (igen) och blir ensam hemma eftersom jag inte heller orkar dra ner på byfest. 

Sitter här och pysslar lite med facebook. Nu har jag surfat runt och addat alla människor jag kunde tänkas komma på och ni som inte har, se till att skaffa! Ingen direkt poäng med det hela, lite vuxnare form av lunarstorm skulle jag väl vilja påstå. Dessutom tar det en stund innan man hittar rätt på den där sidan. lite rörig.

Mamma har börjat scanna in gamla bilder och nu har hon kommit till året 1984 har jag sett. Det innebär förståss att man snart kan kolla in riktigt fina bilder på mej som liten. Bilderna som är inlagda nu ser jag mest ut som vilken skrynklig bebis som helst på BB så jag besparar dem för allmän beskådan. Men fortsättning följer eventuellt......

Rötmånad

Helgen närmar sig och sms om fest hopar sig. Vet inte riktigt hur jag ska göra än så länge. Jag jobbar ju faktiskt hela helgen. Man blir ju lätt väldigt sliten, men vad sjutton det är ju faktiskt sommar. Aja får se hur det blir.

Idag slutade jag lite tidigare eftersom jag har sovit i Hemstanäs då Felix familj befann sig på annat håll. Han är ju riktigt rolig den där killen när han vill. Vi har i alla fall haft det riktigt lugnt och skönt och gjort precis vad vi kännt för. Men jag är ju helt slut i alla fall, Felix däremot får aldrig slut på sin energi. Pallar inte med berget ikväll, blir nog en lugn hemmakväll. För hur ska jag annars orka med helgen?=)

Försöker planera nästa helg då Johanna ska komma på besök men just nu ser det ju ut som att det är bara jag som ska underhålla henne! Men det ska väl gå bra det med antar jag!

Saker att lägga på minnet:
Rötmånaden har börjat!! Alltså är sensommaren här, SENSOMMAREN hur kul låter det? Känns inte som att sommaren har börjat än pga detta dåliga väder (även om det faktiskt var ok väder idag). Rätt var det är sitter man väl i skolbänken igen.

Middag och målning

I lördags lyckades hela familjen Kastman tillslut krångla sig iväg till Bergvik för att träffa delar av släkten. Pappa fyllde ju år i torsdags så det blev lite firande. Grillning och tårta är ju inte alls fel!


image65

Tjocka släkten...


Senare på lördagskvällen bar det av till Ljusne för lite partaj med tönnebrofolket. Jag har inte varit i Ljusne på flera år så därför var det minst sagt problematiskt att hitta rätt. Hann inte vara där så länge heller innan det bar av till stan. Folk försvann till höger och vänster så tillslut var det bara jag och Sandra kvar. Vi hamnade på JH efter att ha tillbringat en  lång stund i kön. Väl därinne insåg jag att det inte alls var mkt folk i min egen ålder som befann sig där. Detta ledde till att vi gav upp alldeles för tidigt och tog en korv istället=)

image66

Arbetet i full gång


Annars har dagarna ägnats åt att måla lite på uthuset och nu har jag även börjat med att jobba med Felix igen. Fixade även till håret lite hos frissan. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om klippningen än, men frisören var åtminstone en av de trevligaste jag haft. Synd att dom inte kan vara både trevliga och klippa bra, men en dag ska jag väl träffa på en sådan också.



Trivsel med Måns

Igår var det dags att ta sig upp på berget igen för att vara med om ännu en trivselkväll. Denna gång var det dags för Måns Zelmerlöw att uppträda. Absolut ingen av mina favoritartister men det var massor med folk där och framförallt barn förståss. Publikrekord var det tydligen också eftersom 6000 personer hade tagit sig dit. Men inte fick väl vi dåliga platser för det heller eftersom Anneli och jag var där i god tid=) Ungarna blev helt galna när Måns dök upp. Fast anledningen till att jag var där var ju såklart att man träffar så många människor som man vanligtvis inte stöter på.

image63

Sandra, jag, Anneli och Per mitt i folkmassan....Erika och Anna Karin var inte riktigt med på att vi tog kort.

image64

Japp tro det eller ej jag har bildbevis och det är verkligen Måns...

Idag var min sista dag på apoteket. Det var nästan lite sorgligt och jag fick intyga flera gånger att jag skulle komma in och hälsa på dom under sommaren. Ett avskedspaket fick jag även. Dom är ju som sagt väldigt söta och trevliga på det där stället och jag kommer att definitivt att sakna dom.









husbonde

Denna vecka är jag husbonde här ute i skogen. Även far min befinner sig numera i Bö, Telemark. Det här innebär följande; katten biter mej i tårna på nätterna för att han tycker det är kul, jag kör numera corvetten, jag måste laga min egen mat (ok det gjorde förut också) och tänka på allt man måste göra när man bor själv. Har redan efter en månad anpassat mej ganska bra till att få det mesta serverat, men denna vecka är det back to reality.
Kattskrället tycker som sagt att det är mkt trevligt att väcka mej på nätterna genom att bita mej i tårna. Jag är nämligen inte så lättväckt och det var väl det enda sättet han kunde väcka mej på antar jag. Det han ville säga var väl typ att han var leksugen, det var inte jag.

Helgen spenderades på Tönnebro vilket var ett misstag, det var inte alls roligt. Massa människor överallt och ny personal som inte kunde kassan vilket betydde att jag stod där alldeles för länge. Massa skäll fick jag också av kunderna på allt man kan tänka sig. Jag hatar pensionärer. Däremot gillar jag pensionärerna på apoteket dom är mkt trevligare av någon konstig anledning. Men jag menar pensionärer som åker till Tönnebro måste ju även gå på apoteket ngn gång. Blir dom trevliga då helt plötsligt eller? Det kanske är roligare med mediciner än mat? Jag fattar ingenting.

Nu ska jag titta på Ernst med katten här i min ensamhet. over and out.




Under konstruktion

Nu har jag suttit här en stund och fixat och trixat med utseendet på den här bloggen. Tror att jag har fattat en hel del nu om hur man ändrar men det betyder ju inte att jag vet hur jag ska ändra den. Så den här sidan kommer väl att förändra sig en hel del under sommarens gång skulle jag tro. Nu får den se ut såhär en stund för jag orkar inte ändra mer för idag.
Men nu ska jag nog käka nått innan det är dags för jobb på Tönnebro!


Fredag

Gårdagen var inte att leka med, efter en tolv timmars arbetsdag somnade jag gott. Jag orkar inte följa med på någonting vare sig trivselkväll, bio eller gå ut för all detta jobbande. Men men jobb kan ju vara skoj det med..=)

Bloggläsandet fortsätter och jag har numera snöat in lite på båda Schulmanbrödernas bloggar. Jag fattar inte hur man kan få så ointressanta saker att bli intressanta. Men underhållande är det åtminstone vilket ju precis är det jag vill att det ska vara.

Fick reda på att jag klarat den sista tentan vilket betyder att jag för första gången har en sommar utan omtenta. Det betyder med andra ord att dom två sista veckorna på sommarlovet är helt blanka. Kanske bäst att fundera på att ta det lugnt då.

Grillfest och trav

I måndags var det dags att träffa lite folk från gymnasietiden. Måndagar är en bra dag att ses på för då har ingen orkat planera in nått! Dock saknades tyvärr både Sofia och Johanna.  
Blev grillfest hos Björns far. Tur att jag hittade Erika på vägen i sin oranga bil (se nedan) för hon hade åtminstone koll på var vi skulle. Blev en del skvaller och uppdatering om folk man känner här i trakterna.
(klicka för att få större bilder).

                                        
         Tobbe                                  Kattis och moi                               Erika

Sen var det dags för efterätten som grabbarna fixade. Full koncentration.

                            

Fredrik                                        Tobbe igen


TRAV

Igår följde jag med far min och grannarna på trav I Bollnäs. Insåg att jag nog aldrig varit på trav någon gång. Det var underbart väder och vi fick gratis mat och inträde, inte fy skam det inte. Däremot blev det inga foton, hade tröttnat sen dagen innan. Var nästan bara norska hästar som vann, go Norge!
Trodde att jag skulle ha nybörjartur när jag spelade lite men det gick ju åt skogen. Inte lätt att veta vilken häst som ska vinna inte.

Idag slapp jag jobba dubbelt och jag blev osannolikt glad. Ruttet väder iofs men jag behövde verkligen vara lite ledig idag kände jag.






SOL

Äntligen lite solsken!! Har legat och pressat nu efter jobbet och det har varit riktigt härligt! Men nu fastnade jag såklart framför datorn. Finns alldeles för mkt spännande på nätet som man kan kolla på ju=)
Eftersom dom jag känner är rätt dåliga på att uppdatera sina bloggar nu på sommaren så blir jag ju tvungen att göra det själv (fler av dom jag känner borde även skaffa en blogg tycker jag).

Idag var det helt nytt folk på jobbet. Nästan alla som var där förra veckan har gått på semester och en massa annat folk kom tillbaka. Lite tråkigt eftersom jag precis hade lärt mej vad alla hette och nu kryllar det av nya människor igen. Vilka problem jag har alltså=)
Kattis var in och besökte mej idag liksom Björn förra veckan. Fler besök tack!

Näe nu är det dags att göra lite nytta här!!


image51

Ockelbomarknaden

Igår drog jag och tönnebrofolket till Ockelbo eftersom det var dags för Ockelbomarknaden.  Det var meningen att vi skulle tälta vid ett torp men tack och lov fick alla plats inne i torpet så vi slapp regnet och myggen.
Av någon konstig anledning hade jag lyckats fått med mej ett paraply som verkligen behövdes under i princip hela kvällen. Kanonvädret uteblev alltså vilket ju var lite tråkigt, men humöret var på topp ändå=)
Dock gör regn inte underverk med mitt hår vilket alltid är lika tjatigt. Undrar man om det är fuktigt i luften kan man alltid kolla in mitt hår, det brukar ha ett bra svar på den frågan. Fungerar lite som en barometer faktiskt.

image49


Anneli och jag


I dag tog vi en sväng på marknaden.  När vi hade gått ett varv kom pappa och då var det bara att ta en runda till=)
Jag fyndade som vanligt ett antal strumpor och godis. Men detta år blev det även en resväska till ett mkt bra pris. Tanterna på fikaserveringen var lite avundsjuka eftersom jag lyckats köpa den sista! =)
Nu är det dags att ta igen sig lite och ladda inför jobbet imorrn.